Pamokų laikas

1. 8.00 - 8.45
2. 8.55 - 9.40
3. 9.50 - 10.35
4. 10.55 - 11.40
5. 12.00 - 12.45
6. 13.05 - 13.50
7. 14.00 - 14.45
8. 14.55 - 15.40

Darbščiųjų rankų pamokėlės

Visą lapkričio mėnesį mūsų projekto TAPK komanda mokėsi. Kartu su projekto vadove, mūsų istorijos mokytoja Nijole Kapačinskiene suorganizavome ,,Darbščiųjų rankų“ užsiėmimus, kuriuos vedė kviestiniai svečiai.
Pamokėlę ,,Karpiniai“ mums vedė Ramunė Čebručenko. Ji trumpai papasakojo apie karpinių panaudojimą seniau, tada paaiškino, kaip sukurti raštą-piešinį ir kaip kirpti. Mums išdalino lapukus iš spalvoto žurnalo ir mes ant jų kūrėme savo raštus, gėles, medžius. Kai nupiešėm savo sukurtus eskizus, mažomis žirklutėmis labai atsargiai kirpome, kad neperkirptume netinkamoje vietoje, nesugadintume viso darbo. Dirbome susikaupę, bet su gera nuotaika. Po to gavome spalvotus lapus, ant kurių tvarkingai klijavome paruoštus, klijais išteptus karpinius. Gaminome atvirukus. Iškarpėme labai gražius darbus, nes p. Ramunė ir mokytoja Nijolė mums padėdavo, mumis džiaugėsi ir mus gyrė.

Antroji pamokėlė ,,Medinukai“. Ją mums vedė Aleksandr Necvetnyj ir Edita Čebručenkienė. Pamokėlę sudarė dvi dalys - drožinėjimas ir piešimas bei spalvinimas. Pirmoje pamokėlės dalyje mums buvo pateikti dviejų rūšių medinių žaisliukų pavyzdžiai. Turėjome pasirinkti vieną mums patinkantį, jį nupiešti ant faneros, išpjauti pjūkliuku, nušlifuoti. Dirbome susikaupę, buvo tylu ir ramu. Vieniems sekėsi lengviau, kitiems – sunkiau, juk reikėjo daug pastangų, stengėmės nesugadinti gaminamo daikto, taip pat ir įrankio, kuriuo dirbome. Neslėpsime, p. Aleksandras vos spėjo keisti lūžtančius ar atsilaisvinančius pjūkliukus. Baigti drožiniai buvo dailūs. Dabar juos reikėjo piešti ir spalvinti. Mums į pagalbą atskubėjo p. Edita, kuri kantriai patarė, kaip piešti, kad atskleistume gaminio nuotaiką, kokias spalvas geriausiai derinti, kur pataškuoti, o kur pabrūkšniuoti. Gavome gražią medinukų kompaniją.

Trečioji pamokėlė - ,,Močiutės skanumynai“. Ją vedė Marijono mamytė - Inga Gruškienė ir Kotrynos mamytė - Genovaitė Ankėnienė. Kepėme cukrinius sausainius ir virėme varškės padangėles. Pasidalinome į grupeles, užmaišėme tešlą abiems gaminiams pagal kiekvieno jų receptą. Ruošėme įvairių formų sausainius ir apvalias su skylute viduryje varškines padangėles. Sausainius kepėme orkaitėje, o padangėles virėme aliejuje. Abi mamytės papasakojo, kaip anksčiau jų mamos, močiutės gamino skanumynus, kokius produktus naudojo.

Visi susitikimai buvo naudingi ne tik todėl, kad kažką mokėmės daryti, bet labai įdomu buvo bendrauti su svečiais, klausytis jų pasakojimų ir pamokymų. Po kiekvienos pamokėlės mes padėkodavome svečiui, įteikdavome dovanėlę prisiminimui, nusifotografuodavome su juo ir su savo darbeliais.
Mėnesio pabaigoje vyko ,,Darbščiųjų rankų“ pamokėlėse pagamintų mūsų kūrinėlių parodėlė ir veiklos aptarimas. Buvo smagu prie arbatos puodelio ir senoviniu receptu iškeptų skanumynų prisiminti projekto TAPK akimirkas.

 
                              Švenčionėlių pagrindinės mokyklos projekto TAPK dalyvės:
Edita Činčikaitė, Ligita Kurpytė,
Indrė Meidutė,  Jurgita Lukšo,
Jovita Marcinkėnaitė

Comments are closed.

2024 m. gegužės mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Rgs    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Archyvai