Pamokų laikas

1. 8.00 - 8.45
2. 8.55 - 9.40
3. 9.50 - 10.35
4. 10.55 - 11.40
5. 12.00 - 12.45
6. 13.05 - 13.50
7. 14.00 - 14.45
8. 14.55 - 15.40

Sąmoningumo didinimo mėnuo BE PATYČIŲ

2019 metų kovą emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“ paskelbė Sąmoningumo didinimo  mėnesiu BE PATYČIŲ ir kvietė mokyklų bendruomenes įvairiomis veiklomis ir idėjomis sutelkti dėmesį į patyčių problemą ir siūlyti būdus bei priemones, kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti, kad patyčių mūsų šalyje būtų mažiau. Ši iniciatyva pakeičia devynerius metus vykusią nacionalinę „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“. Švenčionėlių progimnazija, devynerius  metus dalyvavusi  nacionalinėje „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ“, šiais metais prisijungė ir prie Sąmoningumo didinimo mėnesio BE PATYČIŲ.

Kiekvieną mėnesio savaitę progimnazijoje buvo vykdomos įvairios veiklos. Pirmą mėnesio savaitę mokykloje išleistas informacinis stendas Sąmoningumo didinimo  mėnuo BE PATYČIŲ“. Vyko akcijos Į laisvę ant draugystės debesėlio“, „Pasisveikinkim su šypsena“. Klasių valandėlių metu mokiniai kūrė ir piešė Olweus keturių taisyklių prieš patyčias plakatus, kuriuos vėliau iškabino įvairiose mokyklos erdvėse. Į klasių valandėles, tema „Kai aš mokiausi mokykloje“, buvo kviečiami mokinių tėveliai. Jie dalinosi savo patirtimi, lygino savo ir šių dienų mokyklos kultūrą, vertybes, kalbėjo apie pagarbą ir toleranciją.

5-8 klasių mokiniams buvo organizuoti įvairūs užsiėmimai. Mokyklos psichologė Virginija Guogienė penktų klasių mokiniams organizavo įdomią diskusiją  Koks aš esu draugas?“, kurios metu penktokai reiškė savo nuomonę, diskutavo apie draugystę, vaidino, o pabaigoje visi kartu sukūrė Draugiškos klasės taisykles“. Mokyklos socialinė pedagogė Rita Nemeikienė šeštų klasių mokiniams organizavo susitikimą su Valstybinės Vaiko teisių apsaugos ir Įvaikinimo tarnybos prie SADM Vilniaus apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialiste Zita Cibulskiene. Ji vedė užsiėmimą „Vaiko teisės ir pareigos“.  Septintų klasių mokiniai susitiko su Vilniaus apskrities VPK Švenčionių r. PK bendruomenės pareigūne Liudmila Čeponiene. Ji organizavo užsiėmimą „Gyvenimas be smurto. Patyčių pasekmės“. Septintokai ir Švenčionių PK pasirašė simbolinę bendradarbiavimo sutartį „Mokykla be patyčių“. Aštuntų klasių mokiniai susitiko su Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos abituriente, Eurodesk tinklo atstove, visuomenininke Ramune Vilkoityte. Susitikimo metu buvo kalbama apie pasirinkimus. Ramunė akcentavo, kad  mūsų pasirinkimus dažniausiai nulemia asmeninės savybės: pasitikėjimas savimi, savęs vertinimas, drąsa, ryžtas ir kt. Kuo aukštesnė savivertė, kuo tvirtesnis pasitikėjimas savimi, tuo palankesni sprendimai priimami, tuo kokybiškesnis ir saugesnis gyvenimas, ypač paauglystėje, tvirčiau gebama pasakyti „ne“, greičiau pastebimas blogis.

Visą kovo mėnesį progimnazijoje vyko socialinė akcija „Užkrėsk gerumu“, kurią organizavo Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, jungdamasis prie „Vaikų linijos“ inicijuoto Sąmoningumo didinimo mėnesio BE PATYČIŲ. Mūsų mokyklos 5-8 klasių mokiniai vykdė įvairias socialines  veiklas: padėjo mokytis lietuvių kalbos jaunesniems ir savo klasės mokiniams, tvarkė mokyklos biblioteką, kapines, vyresniųjų klasių mokiniai organizavo užimtumą pertraukų metu pradinių klasių mokiniams.

Kovo 28 d. progimnazijos mokinių tarybos nariai su socialine pedagoge Rita Nemeikiene ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Nijolė Kapačinskiene vyko į susitikimą su Adutiškio pagrindinės mokyklos mokinių taryba. Adutiškio pagrindinė mokykla kaip ir mūsų progimnazija dalyvauja OLWEUS patyčių prevencijos programoje. Programų koordinatorės Nijolė Kapačinskienė ir Larisa Ustinavičienė  pasidalino  patirtimi vykdant Olweus patyčių prevencijos programos veiklas. Mokiniai diskutavo apie patyčias, draugystę, kūrė geros draugystės receptus ir smagius ketureilius, žaidė žaidimus. Vėliau apžiūrėjo Adutiškio mokyklos muziejų. Susitikimo pabaigoje visi draugiškai gėrė arbatą ir valgė „Draugystės pyragą“.

Comments are closed.

2024 m. balandžio mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Rgs    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Archyvai