Pamokų laikas

1. 8.00 - 8.45
2. 8.55 - 9.40
3. 9.50 - 10.35
4. 10.55 - 11.40
5. 12.00 - 12.45
6. 13.05 - 13.50
7. 14.00 - 14.45
8. 14.55 - 15.40

Keliaujame po Lietuvą

Rugsėjo 24 d. vyko kultūrinė diena „Keliaujame po Lietuvą".

7 klasių mokiniai kartu su klasės auklėtojomis J. Mikėnienė, J. Vaiškūniene ir R. Nalivaikiene dieną praleido nuostabiame gamtos ir žmogaus išmonės sukurtame kampelyje „Žalvario parke", kuris įsikūręs Molėtų raj. Skrebulių km, o pakeliui į parką aplankė Labanoro ir Stirnių bažnyčias.

„Žalvario parke" juos pasitiko energingas, linksmas ir charizmatiškas šio parko savininkas Algirdas Nomeika.

Visus nustebino gausybė originalių ir netikėtų eksponatų, įdomiausių pasakojimų, neįprastų erdvių, daug įvairiausios veiklos. Didžiausią įspūdį paliko tai, kad nei vieno daikto čia nėra atsiradusio šiaip sau. Kiekvienas eksponatas – šiuolaikinio, konceptualaus meno kūrinys, turintis savo istoriją arba įprasminantis tam tikrą idėją. Labiausiai įsiminę objektai - „Dzen durys", „Kupolas", „Liaudies automobilis" bei „Japoniška apmąstymų pavėsinė". Įdomiausia ir žaismingiausia dalis, bėgimas su „Kolektyviniais batais", „Pomidorų mūšis", batutas, diskoteka ir dar daugybė įdomių užsiėmimų.

6 klasių mokiniai su auklėtojomis D. Zubkoviene, A. Zenkevičiene ir I. Šimkavičiūte lankėsi Vilniuje. Dieną pradėjo Algimanto Jablonsko šokolado restorane „Pilies šokoladinė“, kur juos maloniai sutiko šokolado meistrė. Akį patraukė šokoladinis kambarys, nuostabi šokoladinė lėlė ir tarsi tikra šokoladinių rožių puokštė. Nusileidę į rūsį pateko tarsi į požemius, čia klausėsi trumpai ir šmaikščiai pasakojamos šokolado ir šokolado manufaktūros istorijos,  dalyvavo šokolado gaminimo šou, teko papulti ir po „šokolado lietumi“, ragauti įvairiausių saldumynų, laimėti saldžių dovanų. Visi buvo apdovanoti pažymėjimais, įrodančiais, kad tapo šokolado ekspertais. Savo kūrinius mokiniai susipakavo į maišelius ir pavaišino namiškius.

Ekskursiją šeštokai tęsė vaikščiodami po rudeninį Vilniaus senamiestį. Jie lankėsi Simono Daukanto aikštėje  priešais Prezidentūrą, Vilniaus universiteto kiemelyje, Katedros aikštėje, prie Lietuvos nacionalinio muziejaus, kopė į Gedimino kalną, iš kur saulėtą dieną grožėjosi sostinės panorama.

8a ir 8b klasių mokiniai su auklėtojomis R.Bankauskiene ir I.Ulevičiene lankėsi Vilniuje. Ekskursijos tema buvo „Nėra ateities be praeities“.  Pirmiausiai mokiniai su mokytojomis aplankė Signatarų namus. Šiame istoriniame pastate 1918m. Vasario 16d. buvo pasirašytas nepriklausomos Lietuvos valstybės atkūrimo aktas. Mokiniai turėjo galimybę pamatyti dailininko R.Žebenkos tapytus Lietuvos Tarybos narių portretus, pabūti prof. M.Brižiškos memorialiniame kambaryje, pamatyti asmeninius J.Basanavičiaus daiktus ir susipažinti su jo veikla, išgirsti įdomų pasakojimą apie pirmuosius Lietuvos diplomatus P.Klimą ir J.Šaulį.

Vėliau mokiniai lankėsi Aušros Vartuose, viename svarbiausių istorinių, kultūrinių ir religinių Vilniaus monumentų. Šv.Dvasios cerkvėje uždegė žvakutes už taiką kaimyninėse slavų šalyse.

Pasigrožėję Vilniaus senamiesčio architektūra, perėję Karaliaus Mindaugo tiltą  visi užsuko į  Energetikos ir technikos muziejų. Šis muziejus  yra technikos paveldo, Lietuvos energetikos ir Lietuvos istorijos populiarinimo ir tyrimo įstaiga. Mokiniai aplankė 7 ekspozicijas. Didžiausią įspūdį visiems paliko transporto ekspozicija. Ekskursijos vadovė supažindino su Vilniaus viešojo transporto istorija, vidaus degimo varikliais varomų transporto priemonių raida. O apsilankę interaktyvios mokslo ekspozicijos kambariuose ir išbandę eksponatus, pristatančius pagrindinius fizikos reiškinius, mokiniai nusprendė, kad fizika yra įdomus mokslas.

5b klasė dalyvavo pažintinėje išvykoje Kaltanėnų plento poilsiavietėje „Rudens apalvų harmonija gamtoje", kur grožėjosi rudens spalvomis, žaidė sportinius žaidimus,organizavo linsmąsias estafetes, sveikino vasaros gimtuvininkus, šėliojo ir linksmai leido laiką.

DSC04994 DSC04988

Comments are closed.

2024 m. balandžio mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Rgs    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Archyvai